Filter by:

Clear All

Västar

En airbagväst ger skydd för nacke, bröst, rygg - och beroende på modell även svanskotan - om oturen skulle vara framme. Oavsett om du redan kör med säkerhetsväst, ryggskydd och andra personskydd är detta är utmärkt komplement - likt bilens airbag är ett komplement till ditt säkerhetsbälte. Din hjälm skyddar huvudet men lämnar ju tyvärr nacken oskyddad.

En airbagväst är enkel att använda. Du ansluter en säkerhetsvajer från hojen till västen. Vid en olycka rycks vajern loss och en kolsyrepatron blåser på mindre än 0,25 sekunder upp airbagen och skyddar på så sätt din nacke och - beroende på modell - bröstkorg, rygg och svanskota. Och eftersom den är både lätt och smidig kommer du inte att märka att du har den på när du kör.

Du byter enkelt kolsyrepatronen själv och kan därmed återanvända krockkudden hur många gånger som helst (så länge inte själva luftblåsan skadats).

Våra airbags kommer från Hit-Air, som sedan 1998 tillverkat airbagvästar och -jackor för mc-körning och sedan 2003 för ridning. Totalt har över 400.000 västar och jackor sålts världen över, de används bl.a. av många poliskårer.

Sort by
Display per page